Loading...
Loading...

TRAVEL BLOG | USA Roadtrip

 

BeemFlights reist graag buiten de gebaande paden van het kleine Nederland. Bepakt met al onze apparatuur gaan wij op pad om de mooiste plekken zo goed mogelijk vast te leggen. Dit klinkt als een heerlijk avontuur, dat is het ook, maar dit valt of staat met een goede voorbereiding. Daarom willen wij jullie vertellen hoe wij te werk gaan en hoe het er behind the scenes aan toe gaat tijdens zo’n reis. Dit keer zijn wij voor onze opdrachtgever Tenzing Travel naar de USA afgereisd en hebben een camper trip gemaakt van San Francisco naar Las Vegas. In dit travel report lees je hoe wij dit aanpakken en geven we tips & tricks.

Voordat we beginnen met het travel report is het wellicht handig om te weten welke apparatuur wij mee hebben genomen om zo licht en vrij mogelijk te kunnen bewegen. Wij hebben er voor gezorgd dat alles in één rugzak paste. Gezien we wisten dat we veel hikes gingen maken is het gewoon van belang dat je zo compact mogelijk op pad gaat.

ONZE CAMPER

Deze route heeft een camper nodig. De ultieme manier van road trippen en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien. Ook qua filmen was het voor ons ideaal want je hebt genoeg ruimte om je apparatuur uit te stallen en klaar voor gebruik te maken. Ook hadden we de vrijheid om te gaan en staan waar wij wilde voor het perfecte plaatje. Heerlijk cruisen dus. Langs deze route zijn er veel campgrounds waar je kunt overnachten. Je kunt er voor kiezen om dit last minute te boeken, maar om te voorkomen dat het vol is hebben wij er voor gekozen om voor vertrek al te reserveren.

DE ROUTE

San Francisco
Met zijn vele heuvels, indrukwekkende Golden Gate Bridge en vrije sfeer is San Francisco een bestemming om niet te missen! De beste manier om je hier te vervoeren is per Uber, erg snel en goedkoop. Maar de leukste manier is toch wel per fiets. Je moet wel even flink trappen, maar dan heb je wel de tofste San Francisco ervaring en kun je makkelijk de highlights aftikken. Zo zijn wij van het bekende Full House huis richting de haven gefietst. Een onwijs gezellige omgeving om een beetje rond te slenteren en natuurlijk om op de boot te stappen naar voormalig gevangenis Alcatraz.

Tip: Voor de kite surfers onder ons is kiten in San Francisco paradijs. Met de constante wind, onder de brug door varen is een ervaring om niet te vergeten.
Filmtip: Steek de Golde Gate Bridge over als je vanuit de stad komt. Je kunt daar een perfecte hoog gelegen spot veroveren met het mooiste uitzicht van de brug. En een beetje stad op de achtergrond, de ideale combi!

Yosemite
Een van de eerste nationale parken ter wereld. bekend om zijn immense granieten rotswanden en een paradijs voor ons om beelden te maken. Wij hadden 2 dagen de tijd om zoveel mogelijk te zien. We zijn begonnen bij uitkijkpunt Glacier point, met een spectaculair uitzicht over de Valley en het perfecte zonsondergang moment! Liefhebbers van onze sterrenhemel kunnen hier  deelnemen aan een speciale guided sterren tour. De volgende dag zijn wij de populaire Mist Trail gaan verkennen langs de bekende watervallen. Je wordt behoorlijk nat van de nevel dus neem vooral een Poncho mee, ook top om je camera onder te laten schuilen. Alvast een kleine tip, bezoek Yosemite in het begin van de zomer. Zoals verwacht is het dan lekker weer en is er sowieso veel water.

Tip: Slaap in de Valley. Wij verbleven er net buiten, waardoor wij uiteindelijk lang onderweg waren om de Valley te bereiken door files, parkeren etc. In de Valley heb je super toffe geprepareerde tenten waar je kunt verblijven. Dan rol je je rent uit en kunt als eerste de trail verkennen.
Foto tip: Je eigen Mac screensaver namaken? Ga dan naar Glacier Point om vanaf daar de granietkoepel Half Dome vast te leggen. Wellicht kun je Apple overtreffen.

Zion
Bekend om zijn canyons en bijzonder hoge uitzichtpunten. Je kunt in het park kamperen, super tof en een must voor de ultieme kampeer experience! Wij verbleven net buiten het park in Springdale. Zij hebben net voor de ingang van het park een onwijs mooie campground: Zion Canyon Campground and RV. Sfeervol, met schitterend uitzicht op de bekende rotsen van Zion. Voor de deur stopt een bus die je naar het park brengt. Bij de entree van het park hebben wij speciale schoenen en sokken gehuurd voor onze hike door de rivier. Je kunt zo ver als je wilt de hoge canyon inlopen, vergeet alleen niet dat je ook nog terug moet door het ijskoude water!  Wij vonden Angels Landing de meest unieke plek. Een flinke klim langs super smalle cliffs, maar eenmaal boven krijg je als beloning het meest perfecte uitzicht over de hele canyon.

Tip: Aan het eind van de dag moeten vermoeide spieren en uitgeputte lichamen beloond worden met pizza. Schuif aan bij Zion Pizza & Noodle Co voor de beste pizza ooit!
Filmtip: Aansluitend aan de wandeling door de rivier kun je verder the Narrows inlopen. Deze avontuurlijke route biedt je lege canyons voor mooie rustige shots. Het vergt even wat inspanning maar het is absoluut de moeite waard!

Bryce
Dit park is uniek en niet te vergelijken met andere nationale parken. Mede door het kleurenpalet dat getoond wordt op de dunne rotsformaties als het licht gedurende de dag verandert. Wij hebben gekozen voor een hike over de Panoramic Route 12. Via deze route konden wij indrukwekkende shots maken die de intensiteit van het park zo goed mogelijk weergeven. Vanaf Sunset Point kun je kiezen voor diverse andere hikes waar je de bekende highlights tegenkomt zoals: Thors Hamer en Queens Garden. Wij verbleven op Ruby’s Inn RV Park & Campground aan het begin van het park. Met een chill zwembad om ultiem te ontspannen en ons op te maken voor de volgende dag.

Tip: Je kunt makkelijk een uitstapje maken naar een Rodeo evenement vanuit Bryce. Bijzonder om de Western cultuur te leren kennen.
Filmtip: Maak een mooie time- of hyperlapse van de fascinerende zonsopkomst of zonsondergang. De kleuren van Bryce zijn op deze tijdstippen absoluut het mooist.

Page | Lake Powell
De meest bekende bezienswaardigheid bij Page is Lake Powell. 300 km lang en helderblauw water dat een magisch contrast geeft met de bruine rotswanden er omheen. Wij hebben de kans gegrepen om dit van dichtbij mee te maken met ons luxueuze vervoermiddel: De Jet ski. Wij zijn gestart in Antilope Point Marina, super tof en je kunt met de jet ski tot aan het begin van de bekende Antelope Canyon komen. Qua hike kunnen wij aanraden om naar de Waterholes Canyon te gaan in plaats van de Antelope Canyon. Zorg dan dat je een vergunning aanvraagt om er zonder gids te kunnen rondlopen, maar pas wel op voor de bekende én gevaarlijke Flash Floods. Het voordeel om zonder gids rond te lopen is dat je veel minder toeristen tegenkomt. Niemand loopt door je shot en je kunt alle tijd nemen om je goed te focussen. Page is een vrij dure omgeving om te overnachten, daarom moet je even goed zoeken als je een goedkopere plek wilt.

Tip: Scoor een super lekkere burger bij Slackers Quality Grub of ga voor een all American bbq bij Big John Bbq. Leuk in de avond voor een biertje, vlees en live muziek. Je zit hier volop tussen de locals, altijd een goed teken.
Filmtip: Horseshoe Band! Deze unieke plek wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Maar als je vanaf 300 meter hoogte uitkijkt op de rivier, wordt ook jouw camera blij.

Grand Canyon
De bekende Grand Canyon, een van de zeven wereldwonderen der natuur. De enorme kloof is uitgeslepen door de wilde Colorado River en heeft een oogverblindend resultaat achter gelaten. Wij hebben hier gekozen voor het maken van een helikopter vlucht met Papillon, dit kan vanaf $219,- Een zeer efficiënte manier om de Canyon in zijn totaliteit te bewonderen en zijn grootsheid te ervaren. Elke hoek van de helikopter hebben we benut om een zo mooi mogelijk plaatje te schieten. De helikopter rit duurt totaal zo’n 25-30 minuten en om de rij te slippen kun je van te voren je ticket kopen.

Tip: Probeer te overnachten in Grand Canyon Village. Dit ligt in het park waardoor je echt aan de rand van de Canyon slaapt.
Filmtip: Als je wilt filmen vanuit de helikopter onthoud dan dat je geen stabilisators en statieven mee mag nemen tijdens de vlucht. En ook hier is de zonsopgang en zonsondergang letterlijk goud.

Las Vegas
Waar kunnen we deze trip het beste afsluiten dan in het extravagante Vegas? Precies. En dat is wat wij hebben gedaan. Dus daar komt die: What happens in Vegas, stays in Vegas. Ciao.

Tip: Bezoek het oude deel van Las Vegas en waag een gokje, ze zeggen dat de kans op de jackpot hier hoger is.
Film Tip: De Vintage Signs Graveyard. Een plek waar je geïnspireerd raakt en overdonderd door de magische sfeer. Let op dat je ook hier geen stabilisators en statieven mee mag nemen.

Oke, genoeg gelezen. Eindelijk tijd voor  het USA Travel Report, check it out:-)

GEAR
Camera:
Panasonic GH4 & GH5
Lens:
Canon 24-70mm f/2.8L EF L-Series
Lumix 7-14mm f4.0
Stabiliser:
Zeyhun Crane
Drone:
DJI Mavic Pro
Cameratas:
Thule ps2 bios pack