Loading...
Loading...

Professionele apparatuur voor een uitblinkende video

We leven in een tijd waarin een beeld meer zegt dan een woord en waarin Social Media traditionele mediabedrijven verslaan. Video’s zijn overal. Of het nu wordt ingezet voor commerciële doeleinde of in de privé sfeer, het werkt én het bereikt een breed publiek. Maar hoe maak je dan zo’n professionele video? Filmen kan tegenwoordig iedereen, met telefoon, GoPro, spiegelreflexcamera und so weiter. De meest grappige en originele filmpjes komen daaruit voort, die ook nog eens viraal gaan als je echt iets memorabele hebt vastgelegd. Je merkt dat de kwaliteit niet perfect hoeft te zijn, als het maar vermakelijk is. Hoewel wij natuurlijk wél streven naar een zo’n hoog mogelijke kwaliteit, willen wij deze kant graag belichten. Hoe til jij je video’s naar een hoger niveau?

Koop een goede camera
Oke, dit klinkt helaas makkelijker dan het is. Dat weet ik. Want het kopen van een goede camera vergt natuurlijk wat van je portemonnee. Mocht je niet in deze positie zijn vraag dan eens rond, misschien heeft iemand in jouw omgeving een camera die je mag lenen. Zo kun je oefenen tot je klaar bent voor je eerste echte eigen liefde. Hier volgen enkele tips.

GoPro
De GoPro is haast een must have geworden voor het maken van vette video’s. Voornamelijk omdat deze zo heerlijk klein is én extreem goede beeldkwaliteit levert. Niet voor niks een “action camera”. Neem hem mee de zee in, de piste op, de stad door op je fiets of simpelweg in je hand mee op avontuur. Je koopt een GoPro voor ongeveer €350,- en dan kun je nog losgaan op het walhalla van accessoires.

Drone
De drone is onze specialiteit, dus vanuit dat oogpunt zeker een aanrader! Hoewel een drone voor unieke beelden zorgt, vergt het wel de nodige oefening om deze goed te beheersen en de bijhorende kwaliteit te kunnen leveren. Maar als je het eenmaal beheerst kun je niet meer zonder. Het is een veel voorkomende manier van filmen, zowel in verscheidene televisieprogramma’s als voor privé-gebruik. Ook hier speelt kwaliteit een grote rol. Zelf hebben wij een DJI Phantom Professional 3, deze kun je kopen vanaf €889,-. Zeker geen koopje maar het sparen waard. Er zijn tevens ook veel goedkopere drones op de markt om mee te beginnen.

Spiegelreflex camera
Voor stabiele en kwalitatief hoogstaande beelden is dit een belangrijk element. Zelf werken wij op professioneel niveau met een 4K camera van Panasonic Lumix. Echter zit er genoeg tussenin waarmee je tot een hoog niveau kunt komen. Erg belangrijk is de lens, deze is de toegangspoort voor licht en daarmee een cruciaal onderdeel. Laat je goed adviseren bij de aanschaf van een lens en denk daarbij na over het beeld dat je wilt vastleggen.

Osmo
Om jouw uiteindelijke video die ‘smooth look’ te geven is een goede stabiliser een hele fijne gadget om in je bezit te hebben. De drone bouwer DJI heeft hier de beste oplossing voor bedacht. Zij kwamen met de DJI Osmo, een gestabiliseerde handheld camera (4K). De kwaliteit van de beeldstabilisatie is perfect, men kan er mee rennen, fietsen en lopen zonder het schokkende effect zoals bij een normale camera. Helaas hangt ook hier een prijskaartje aan (vanaf €566,-) maar dan heb je wel een stabilizer én hoge kwaliteit camera in één ps2 bios pack

Comments(1)

  • 03/03/2017, 01:11

    De tijd waarin kinderen gelukkig waren met een zakje knikkers onder de kerstboom, verpakt met cadeaupapier met daarop hun naam, lijkt voorbij te zijn. Ook als sinterklaas een speelgoedauto meeneemt in de zak, lijkt dit niet meer te voldoen aan de wensen van het kind. Een leuk en origineel cadeau voor een kind kopen is erg lastig geworden. Kinderen willen steeds vaker de nieuwste gadgets hebben, waar jijzelf wellicht geen verstand van hebt. Zo is bijvoorbeeld een drone tegenwoordig erg gewild. Een drone is een zeer origineel, leuk en spannend cadeau voor jong en oud. Waar moet je op letten als je een drone wilt kopen als sinterklaas- of kerstcadeau?